Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 13:13

Хорольська спеціалізована школа

          І - ІІІ ступенів №3

Меню сайту
Наше опитування
Чи подобається Вам наша школа?
Всього відповідей: 23
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Лютий » 26 » У сучасному світі не можливо вижити , не знаючи та не розуміючи своїх прав, свобод та обов’язків.
12:01
У сучасному світі не можливо вижити , не знаючи та не розуміючи своїх прав, свобод та обов’язків.

У сучасному світі не можливо вижити , не знаючи та не розуміючи своїх прав, свобод та обов’язків. Україна - велика держава, яка має власну конституцію, хоч звичайна більша кількість громадян не знає її напам’ять. Проте кожен українець  повинен знати елементарні та найголовніші  свої права та обов’язки. Основу цих знать кожному з нас починають закладати ще в шкільні роки на уроках правознавства. Звичайно ж, теорія - це одне , а от практика - інше.

Цим завданням і вирішила зайнятися вчитель правознавства та директор Хорольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 Людмила Олександрівна Бойко . Для того, щоб учні краще зрозуміли специфіку системи оподаткування України, нею була запрошена  на відкритий урок  працівник Державної податкової інспекції Світлана Миколаївна Тенянкіна - завідуюча сектору взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Хорольського МДПІ. Зустріч відбулася 25 лютого 2013 року. Надзвичайно цікаво почалася лекція. Ми почули найрізноманітніші  історії податків ,учні дізналися масу цікавих фактів з історії фіскальних служб. Виявляється, що за правління Петра І були податки на криницю, дерево, худобу, бороду та навіть на світлість та красу очей. Звичайно, зараз це звучить смішно,  але йшли роки і податків ставала менше. Вже в сучасності декілька десятиліть тому назад в Україні налічувалось 39 видів податків, зараз їх стало менше -  29.

Більша частина лекції була присвячена  Податковому кредиту на навчання (знижка) – юридично це право для відшкодування витрат за навчання.  Ми дізналися найголовніше про цей податок, а саме: які особи мають право на це цей кредит, на який термін він видається та за  яких умов. Для більшої частини нашого класу ця інформація була дуже цікавою та не менш корисною, адже на уроці не завжди виходить охопити матеріал повністю і так детально. У кінці Світлана Миколаївна влаштувала цікавий тест для слухачів та перевірила рівень учнівських знань. Переважна більшість відповідей виявилась правильними. Ми всі отримали не тільки позитивні емоції, а й корисну інформацію, яка стане в пригоді в майбутньому. Усі учні Хорольської спеціалізовано школи №3 висловлюють велику подяку Світлані Миколаївні та, звичайно ж, Людмилі Олександрівній, яка знайшла час для організації цієї зустрічі . Ми надіємося, що Світлана Миколаївна також отримала позитивні емоції та згодиться ще раз відвідати нас з не менш цікавою розповіддю.

 Каріна Петраш , учениця 10 класу Хорольської спеціалізованої коли І-ІІІ ступенів №3. Шкільна парламентсько-президентська республіка ІНТАЛЛ



Переглядів: 534 | Додав: Slava_Khorol | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024